Dünya

Callanish Taşları Üzerinde Analemma

0
(0)

Her gün aynı saatte dışarı çıkıp Güneş’i içeren bir fotoğraf çekseydiniz, Güneş’in konumu nasıl değişirdi? Bu soruya daha görsel bir cevap, bir yıl boyunca aynı noktadan aynı anda alınan birleşik bir görüntü olan bir analemmadır.

Öne çıkan analemma, İskoçya, Birleşik Krallık’taki Outer Hebrides’teki Callanish köyü yakınlarında birkaç günde bir öğle saatlerinde çekilen görüntülerden oluşturuldu. Ön planda, insanlığın Bronz Çağı’nda MÖ 2700 civarında inşa edilmiş bir taş daire olan Callanish Taşları bulunmaktadır. Callanish Stones’un astronomik bir önemi var ya da yoktur. Bunun ve tüm analemlerin şekil-8 şeklinin nihai nedenleri, Dünya ekseninin eğikliği ve Dünya’nın Güneş etrafındaki yörüngesinin eliptikliğidir.

Gündönümünde, Güneş bir analemmanın üstünde veya altında görünecektir. Öne çıkan görüntü Aralık gündönümü yakınlarında çekildi ve bu nedenle Güneş dibe yakın görünüyor. Bununla birlikte, ekinokslar, kesişme noktasına değil, analemma orta noktalarına karşılık gelir. Bu Cuma 01:04’te ( UT ) — Amerika Kıtasında Perşembe — ekinokstur (“eşit gece”), gündüz ve gecenin tüm Dünya gezegeni üzerinde eşit olduğu zaman. Birçok kültür, bir ekinoksta mevsim değişikliğini kutlar.

Öne çıkan görüntü, Güneş'i Callanish taşlarının üzerinde birçok pozisyonda gösteriyor.  Daha detaylı bilgi için lütfen açıklamaya bakınız.
Görüntü Katkısı ve Telif Hakkı : Giuseppe Petricca

Bu gönderi ne kadar faydalı oldu?

Değerlendirmek için bir yıldıza tıklayın!

0

Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu