ADV

Tanıtım Makalesi veya Haberi; bir gazete, dergi veya web sitesinde ürün hakkında makale şeklinde bilgi vermeyi içeren bir reklam biçimidir. Genellikle bir marka, yayıncıya böyle bir makale için ödeme yapar.

Reklamlar, dergiler, gazeteler veya web siteleri gibi medyada görünen reklamlardır. Reklamlar ücretli içeriktir.

Potansiyel tüketicileri bir ürünün özellikleri hakkında eğitmek için pazarlamacılar tarafından kullanılırlar. Reklamı yayınlamak için doğru ortamı seçerek belirli bir insan grubunu hedeflemek için kullanılabilir.

Örneğin, gazetedeki bir reklam; ekonomi, piyasalar veya finansal ürünlerle daha fazla ilgilenen bir grup insanı eğitmeyi içerir. Bir dergide, gazetede veya bir web sitesinde banner reklam olarak basılı reklamın aksine, bir şirketin tüketicileriyle bir hikaye aracılığıyla bağlantı kurması için etkili bir araçtır.

Bir tanıtım makalesi veya haberi, bir reklamdan daha ayrıntılıdır ve bu nedenle tüketicilerin ürün hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasına yardımcı olur. Reklam yazıları genellikle bir reklam ajansı veya müşterinin kendisi tarafından yazılır. Daha sonra web sitesinde veya bir gazetede veya dergide reklam alanını satın alırlar.

Tanıtım yazısının kendisi bazı temel bilgiler sağlar ve bir okuyucu olarak ilginizi artırmak için tasarlanmıştır . Reklam, ilgili siteye bağlantılar (backlink) vererek daha fazla bilgi sunar. Böylece makale olarak tasarlanan reklam, şirketin web sitesine yönlendirir ve trafik oluşturur.

Bir tanıtım makalesi veya haberi, içerik açısından iyi kurgulanırsa, ortaya çıkan bilgiler üzerinden gelen trafik potansiyel müşterilerce olur. Sitenize bu şekilde gelen ziyaretçiler en iyi ihtimalle tam olarak ne bulacaklarını bilirler ve bu nedenle bu tip backlinler çok değerli trafiktirlerdir.

Sitemizde hazırlanan Tanıtım Makaleleri, kaliteli backlink oluşturmak ve şirket tanıtımlarına faydalı olmak amacıyla tarafımızdan veya şirket tarafından özgün içerikli tanıtım yazılarıdır.

Başa dön tuşu