DünyaEkonomiTeknolojiTürkiye

Binance Charity: Web3 eğitimi için başvurular dünya çapında 80 bini aştı 

0
(0)

Binance Charity: Web3 eğitimi için başvurular dünya çapında 80 bini aştı 

Dünyanın lider kripto para ve blokzincir altyapı sağlayıcısı Binance’in bağış ve insani yardım kolu Binance Charity, Web3 eğitimi için başvuruların sadece altı ayda 82 bin 200’e ulaştığını açıkladı. Fransa, Senegal, Nijerya, Avustralya, Almanya, Ukrayna, Güney Afrika ile Brezilya’yı kapsayan, bu bölgelerdeki öğrencilere ücretsiz olarak Web3 dersleri alma fırsatı sunan projeler için 2022’de 2.2 milyar dolar BUSD yatırım gerçekleşti.

Binance’in bağış ve insani yardım kurumu Binance Charity’ye Web3 eğitimi için yalnızca 6 ay içerisinde 82 bin 200 başvuru yapıldı. Binance Charity’nin bugüne kadar yaptığı yardımlar sonucunda toplamda 259 bin 180 saatlik eğitim gerçekleşti. Kurum, toplamda 67 bin 155 kişiye burslu eğitim sunmayı hedefliyor ancak söz konusu kontenjanın çoğu henüz başvuruya açılmadı. Binance Charity, bu projeleri hayata geçirmek için Binance Akademi’nin yanı sıra Western Australia Üniversitesi, Frankfurt Finans & İşletme Okulu – Blockchain Merkezi, Simplon, Utiva, Women in Tech ve Ukrayna’daki Kyiv IT Cluster ile Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı dahil olmak üzere önde gelen eğitim kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde çalışıyor.

Projeler devam edecek

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Binance Charity Lideri Helen Hai, “Web3 eğitim projelerimiz daha önce eşi benzeri görülmemiş bir ilgi çekerek insanların blokzincir, merkeziyetsiz finans, NFT’ler, kodlama ve daha nice konulara karşı olan iştahını gözler önüne seriyor. Dahası, bize ilgi gösteren insanlar inanılmaz bir çeşitlilik yelpazesine sahip. Oranlara baktığımızda oldukça fazla kadının ilgisi ile karşılaşıyoruz ki bu durum beni özellikle heyecanlandıran detaylar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Sırada bekleyen başka birçok eğitim inisiyatifi ve bir o kadar muhteşem ortaklar ile daha kapsayıcı bir Web3 dünyası oluşturmak için hiç olmadığımız kadar heyecanlıyız” diye konuştu.

Binance Charity, önde gelen akademik eğitim kurumları ile çeşitli iş birliklerine imza attı. Bu kapsamda savaş nedeniyle işlerini kaybeden Doğu Ukraynalıların yeniden eğitim alıp Batı Ukrayna’daki iş piyasasına dahil olabilmesi amacıyla Dijital Dönüşüm Bakanlığı ortaklığında tasarlanan Binance Charity Burs Programı inisiyatifi 2022’de Haziran ayında IT Generation tarafından başlatıldı. Frankfurt Blockchain okulunun iş birliği ile ekosistemdeki cinsiyet dengesini sağlamaya ve yeteneği çeşitlendirmeye yönelik olarak 2 bini kadınlara ayrılmak üzere 10 bin kişi için düzenlenen mesleki eğitimler de gerçekleştirilen projeler arasında yer alıyor. 

Simplon iş birliği ile 10 bin kişiye eğitim

Fransa’da ise Binance Charity’nin Simplon ile yaptığı iş birliği kapsamında; artan işsizlik oranı ile zorluk çeken topluluklar arasından 10 bin kişiye, büyüyen blokzincir endüstrisi hakkında bilgiler verilmesi ve bu alana giriş yapmak adına fırsatlar sunulması hedefleniyor. Söz konusu eğitimlere katılan Simplon öğrencisi Terry Genly, “Gördüklerimiz oldukça ilgi çekici. Kripto paraların dünyası hakkında daha önceden de biraz bilgim vardı ancak bu defa blokzincir teknolojisi hakkında gerçekten çok fazla şey öğrenme şansım oldu. Bu teknoloji ile bu kadar fazla şey yapılabildiğini bilmiyordum. Daha fazlasını öğrenmek için sabırsızlanıyorum” dedi.

Nijerya’da 50 bin gence ulaşıldı

Ayrıca Binance Charity, Brezilya ve Güney Afrika’da Women in Tech ile birlikte çalışarak kırsal kesimlerden 2 bin 800 kadına mesleki eğitim sağlayarak geleceğin yatırımcılarını eğitmeyi ve onlara iş olanakları sunmayı amaçlıyor. Bunun yanı sıra, Nijerya’daki UTIVA ile de işbirliği yapan kurum, bu kapsamda 50 bin gence blokzincir ve Web3 konusunda eğitimler verdi.   Bir yıl süren yoğun beceri eğitimi programları ile de 1.000 Afrika vatandaşına burs sağlayarak iş olanaklarını geliştirmeyi hedefliyor.

Bu, Binance Charity için sadece ilk adım

Binance Charity’nin eğitimleri kapsamında düzenlenen kurslar çevrimiçi ve çevrimdışı olarak gerçekleştiriliyor. Kursların süreleri ise kısa tanıtım derslerinden 12 aylık müfredatlara kadar geniş bir zaman dilimini kapsayabiliyor. Eğitimlerin içeriğini de blokzincir uygulamaları, kodlama, kripto paralar, merkeziyetsizleşme, NFT, Meta Evrenler, Fan Token ve Alım Satım gibi farklı konu başlıkları oluşturuyor. Binance Charity, bugüne kadar imza attığı iş birlikleri ve düzenlediği eğitimleri “ilk adımı” olarak nitelendiriyor, kurum gelecek yıllarda hayata geçireceği projelerle daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Binance Hakkında

Binance, hacim açısından dünyanın en büyük dijital varlık borsasını da içeren finansal ürün yelpazesi ile dünyanın lider blockchain ekosistemi ve kripto para altyapısı sağlayıcısıdır. Dünyada çağında milyonların güvendiği Binance platformu kendini paranın özgürlüğünü artırmaya adamıştır ve alım-satım ve finans, eğitim, veri ve araştırma, sosyal fayda, yatırım ve kuluçka, merkeziyetsizlik ve altyapı çözümleri ve daha fazlasını da içeren eşsiz bir kripto ürün ve teklifleri yelpazesine sahiptir.

Binance Charity Hakkında 

Dünyanın lider kripto para ve blokzincir altyapısı sağlayıcısı olan Binance tarafından kurulan Binance Charity, bağış ve insanı yardım kurumu olarak çalışmalar yürüten, kar amayı gütmeyen bir kuruluştur. 

Bu gönderi ne kadar faydalı oldu?

Değerlendirmek için bir yıldıza tıklayın!

0

Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu