ADV

Küresel Sıfır Karbon Üretim Uygulamalarını Ölçeklendirmek

Üretimde karbonsuzlaştırmayı hızlandırmak için stratejiler ve en iyi uygulamalar hakkında nasıl yapılır kılavuzu.

0
(0)

Sanayi ve imalat şirketleri, küresel ısınmayı sınırlamak ve iklim değişikliğinin en kötü etkilerini azaltmak amacıyla küresel sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda yeni süreçleri ve kaynakları uyarlamak için artan bir baskıyla karşı karşıya. Dünya çapında %30 veya kabaca 14 milyar ton doğrudan ve dolaylı CO2 emisyonunu oluşturan sera gazı emisyonlarının en büyük katkılarından biri olarak imalat, endüstriyel karbonsuzlaştırma için en zorlu ve en acil önceliklerden biridir.

Şirketler, üretimde karbondan arındırma geçişini daha etkin bir şekilde ele alma yolculuklarına başlarken, aşağıdakiler de dahil olmak üzere dört temel alana odaklanmalılar:

1) Mevcut karbonsuzlaştırma kollarını optimize ederek entegre çözümler yaratmak
2) Şirketin net-sıfır hakkında düşünme biçiminde temel bir değişiklik yapmak ve bunu finanse etmenin doğru yolunu bulmak
3) Şablon olarak kullanılabilecek bir karbondan arındırma senaryosu oluşturmak
4) Adaptasyon şirketin net sıfır dönüşüm hazırlığına ve nereden başlayacağınıza öncelik vermesine

Enerji kullanımını azaltmak, genellikle şirketlerin genel emisyonlarını azaltmalarının en etkili ve verimli yoludur. Bu nedenle, üretim şirketleri karbon emisyonlarını azaltmak istediklerinde, öncelikle hangi enerji verimliliği fırsatlarının kolayca ulaşılabileceğine odaklanmalıdırlar. Enerji verimliliği iki tamamlayıcı akıma ayrılabilir: nihai enerji talebini azaltmak (daha az enerji kullanarak) ve kamu hizmeti üretimini optimize etmek (enerjiyi daha verimli kullanmak). Bu düzeltmelerin çoğu, küçük sistem ayarlamaları gibi görünebilir, ancak kullanılmayan potansiyelden yararlanmak, genel enerji tüketiminizi azaltmanın kritik bir parçasıdır. Üretim ayak iziniz boyunca bir enerji verimliliği programı uygulamak, başarılı bir dağıtım sağlamak için uygun en iyi uygulamaları benimseyerek yeterli kaynak ve planlama gerektirir.

Kesinlikle bugün mümkün olana dayalı kararlar verecek olsanız da, olacakların farkında olmanız gerekir. Isının karbondan arındırılması zorlu bir alandır, ancak imalat endüstrisinde hareket var pilotlar oluşturan ve öncülük eden kuruluşlar. Karbonsuzlaştırma çabalarımızı hızlandırmak için seçenekler mevcuttur; sağlam bir strateji geliştirmek ve doğru dengeyi bulmak, sürdürülebilirlik yolculuğunun ilk adımlarıdır.

Bu gönderi ne kadar faydalı oldu?

Değerlendirmek için bir yıldıza tıklayın!

0

Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu