Ramazan ÇAĞLAR

Hayal ve Umutların Kurbanı Olmayın

Umut, hayatın akışında doğal olarak bulunur.  Umut, zor ve stresli durumlarla başa çıkmayı sağlayan çok önemli bir kaynaktır.  Umut bütün insanların fıtratında bulunur. Hemen söyleyelim ki, umudu yüksek kişilerin beşerî ilişkileri pozitif olurken, Umut seviyesi düşük olan insanların ilişkileri daha negatiftir.

5
(390)

İnsanlara umut vererek veya aşılayarak geleceğini elinden gasp eden umut tacirleri her zaman oldu.  Kendisinden başkasını düşünmeyen, insanların elinden hayatlarını çalan bu tacirler bundan sonrada varlıklarını ve acımasızlıklarını artırarak var olmaya devam edeceklerdir.

Hemen umutla ilgili şunları söylemek isterim,

Umut, hayatın akışında doğal olarak bulunur.  Umut, zor ve stresli durumlarla başa çıkmayı sağlayan çok önemli bir kaynaktır.  Umut bütün insanların fıtratında bulunur. Hemen söyleyelim ki, umudu yüksek kişilerin beşerî ilişkileri pozitif olurken, Umut seviyesi düşük olan insanların ilişkileri daha negatiftir.

İlgili Haberler

Siyasette, ticarette, Sosyal hayatta, bireysel ve toplumsal her türlü organizasyon veya ilişkilerde önce umut etmek ve inanmak başarının aslında en önemli anahtarıdır.

Umudu hayallerden farklı düşünemeyiz. Hayal ve umut bir ekiptir. Yani, HAYAL – UMUT –  HAKİKAT. Elbette bazı hayaller ulaşması mümkün olmayan ütopyalardan ibarettir.

İnsanoğlu ömrü boyunca hayal köprüsünden hakikat köprüsüne doğru yürümektedir.

Ulaşmak istediğiniz her ne ise umudunuz, planınız, sabrınız, maneviyatınız, aklınız, mantığınız ve enerjiniz kadar ulaşacaksınız hayallerinize…

İnsanların gücünü görmek için hayallerine bakmalı. Yürek gücü, yaptıklarıyla değil ne yapmak istediğiyle ölçülür.

“Hayaller bizim kim olduğumuzun aynasıdır”

Esir ve mahkûm olanlar özgürlüğü, aç kalan insanlar ekmeği, ailesini ve hayatını daha düzenli devam ettirmek isteyen insanlar iş bulmayı, ev almayı, araba almayı vs. hayal ve umut eder.

William Russell “Büyük işler, büyük hayaller kurma özelliği olan insanlarca başarılmıştır” derken başarılı olmanın tek sırrının hayal kurmak olduğunu söylemek istememiştir.

Hayal, umut, sabır, azim, gayret, akıl ve mantık gibi bileşenler hayallerin hakikate dönüşmesinde çok önemlidir.

Nerede okudum hatırlamıyorum şu sözü de sizinle paylaşmak istedim. ‘Hayaller hayat tarlasından geçerken elimizden toprağa düşen tohumlardır.’

Allah herkese farklı vasıf ve yetenekler verdi. Her insan fıtraten farklı yaratıldı.

Herkes hayal edebilecek ve o hayali gerçeğe dönüştürebilecek kuvvete sahip olmayabilir. Ancak O hayallerin çok önemli bir parçası veya uzvu olabilir.

Başkaları hayal ve umut edebilir. Bu hayale inanan ve umutlanan insanlar çoğalabilir, halka halka büyüyebilir.  

Bu büyük hayal, zêka ve akıl sahibi insanların katkıları ile birlikte büyük idealler veya ütopyalar oluşturabilir.

Her insan büyük hayaller kurup büyük umutlar verecek mucit veya lider kişilikli olacak diye bir kayıt yok.

Bazen de kendi zenginliklerini yaratmak ve hayatını düzenlemek isteyen umut tacirleri ve hayalperestler elinde hayatımız perişan hale gelebilir.

Veya siz otobanda veya tozlu yollarda üzerine binilmiş direksiyonu başkasının elinde olan bir otomobilden öteye geçemezsiniz. Bazen ise güzel hayallerin hakikate ulaşmasına vesile olur ve dünyada her insana nasip olmayan bir kahramanlığın altına imzasını atar.

Hayaller ve umutlar dedik; kısada olsa hayatımızın çok önemli iki unsurundan bahsettik.

En başta söylediğimiz bir hususun bir kez daha altını çizmek isterken, başkalarının hayallerine ve umutlarına bağlanarak kendi hayal ve umutlarınızdan taviz vermeyin.

Daha güzel bir dünyayı, daha rahat bir hayatı hayal etmek için yeterince zor bir hayat içinde yaşıyoruz.

Umutlanmamızı sağlayan ve bizi ağına düşürmek için fırsat kollayan ve bizleri daha büyük bir ateşin içine çekmek için el uzatan vampirlere lütfen dikkat!

Sizlere vadedilen para veya hayatı hayal ederek ve umutlanarak insanlığınızı unutturacak bir fiil içerisine düşmeyin!

Bu gönderi ne kadar faydalı oldu?

Değerlendirmek için bir yıldıza tıklayın!

5

Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu