Nezaket BEYOĞLU

Sorunsuz Mülk Satışı nasıl yapılmalı?

Mülkünüzü satmaya karar verdiğinizde nasıl bir yol izliyorsunuz? Uzmanlık alanınız, mesleğiniz farklı olsa da kendiniz mi satmayı deniyorsunuz yoksa bir uzamana mı danışıyorsunuz?

3.8
(28)

Mülkünüzü satmaya karar verdiğinizde nasıl bir yol izliyorsunuz? Uzmanlık alanınız, mesleğiniz farklı olsa da kendiniz mi satmayı deniyorsunuz yoksa bir uzamana mı danışıyorsunuz? Bu haftaki yazımızda bir Gayrimenkul Danışmanı ile çalışmanın size ne gibi avantajlar sağladığından bahsedeceğiz.

Mülk satışları da her türlü satış işleminde olduğu gibi işinde uzman olan biriyle yapılması gereken bir süreçtir. Aslında mülk satışı sadece tapuda imzadan ibaret olan bir süreç değildir. Satışın en önemli aşaması olan doğru fiyat belirleme, reklam ve pazarlama süreci kilit rol oynamaktadır. Doğru adımlar izlendiğinde mülk en doğru şekilde doğru alıcıya en kısa sürede ulaşacaktır.

Mülk sahibi olarak kendiniz satmaya karar verdiniz, nelerle karşılaşacaksınız:

  • Mülkünüzün fiyat çalışmasında yanlış sonuçlar elde edebilir ve mülkün doğru fiyatından ziyade çok ucuza satabilir ya da çok pahalı fiyat belirleyip aylarca mülkünüzü satamayabilirsiniz.
  • Mülkünüzün satışında iş sadece afiş asmakla bitmeyecektir. Afişi astığınızda oraya özel cep numaranızı yazdığınızda afişinizi gören HERKES HERHANGİ BİR SAATTE arayacaktır. Bu da ciddi bir vakit kaybı yaratacaktır ve fazlasıyla yıpratacaktır.
  • Mülkünüzü online platformlarda satış koydunuz. Burada alıcıların dikkatini çekebilmek için doğru bir fotoğraflama çalışması yapmak gerekmektedir. Aydınlık ve geniş olan evinizi yanlış fotoğraflama ile dar ve karanlık gösterebilirsiniz.
  • Peki ilanı online platformlarda girdiniğinizde mülkünüzü nasıl bir açıklama ile pazarlamasını yapacaksınız? İlan açıklamalarından bile doğru alıcıya ulaşıldığı daha önce gayrimenkul danışamanları tarafından yapılan işlemlerde karşılaşılmıştır.
  • Diyelim ki bir alıcı ile anlaştınız ve satış aşamasına geldiniz. Tapudaki süreci kanunları iyi bilmek ve doğru bir şekilde ilerlemek gerekmektedir. Tapuda nasıl randevu alınır? Ödeme ve masraflar ne kadar olacak? Eğer tapuda bir sorunla karşılaşırsanız nasıl ilerleyeceksiniz? Sorunla karşılaşmamak için nasıl bir hazırlık yapılmalıdır? Bu gibi sorular için işinizde uzman olmanız gerekecek ya da uzman birine ihityaç duyacaksınız.

Mülkünüzün satışında da her zaman bir doğru bir Gayrimenkul Danışmanı ile çalışmak işinizi kolaylaştıracak ve atacağınız adımlar daha da güvenli hale gelecektir. İşini bilen uzman bir Gayrimenkul Danışmanı ile çalışmak, doğru fiyat, doğru pazarlama ve kısa zamanda doğru alıcıya, olabilecek en sorunsuz şekilde tapu süreci ile satışı yapmak demektir.

Bu gönderi ne kadar faydalı oldu?

Değerlendirmek için bir yıldıza tıklayın!

3.8

Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu