EğitimManşet

6 İlde Eğitim Öğretime Verilen Ara Uzatıldı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem nedeniyle etkilenen 10 ilde eğitim öğretimin ne zaman başlayacağına dair açıklama yaptı. Bakan Özer, "Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da eğitim öğretime 1 Mart itibarıyla başlanacak. Gaziantep ve Osmaniye'de ise eğitime verilen ara 13 Mart'a kadar uzatıldı. Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da ise eğitim öğretime verilen ara 27 Mart'a kadar sürecek." şeklinde konuştu.

0
(0)

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde eğitime ara verilmesi sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özer, “10 ilimizde eğitim öğretime geçişi il bazlı değil ilçe ve okul bazlı sürdüreceğiz. Okullarımızın sağlamlık raporlarına göre farklı zamanlarda eğitim öğretime başlayacağız” dedi.

Özer, Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da eğitimin daha önceden de belirtildiği gibi 1 Mart’ta başlayacağını açıklarken, Gaziantep ve Osmaniye’de eğitim öğretime verilen aranın 13 Mart’a kadar uzatıldığını söyledi. Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’da eğitim öğretime verilen aranın ise 27 Mart’a kadar uzatıldığını açıkladı.

Bakan Özer ayrıca, tüm hastanelerde hastane sınıfları açacaklarını ve depremzede çocuklar ile sağlık çalışanlarının çocuklarının bu sınıflardan yararlanabileceğini belirtti. LGS ve YKS’ye girecek öğrenciler için 1 Mart tarihi itibariyle destekleme kursları açacaklarını ve depremzede öğrencilerin tüm kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ifade etti. Ayrıca, sağlam raporu olmayan hiçbir binada eğitim öğretiminin başlatılmayacağını vurguladı.

Bu gönderi ne kadar faydalı oldu?

Değerlendirmek için bir yıldıza tıklayın!

0

Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu