ADV

Blast Freezer

0
(0)

Soğutma sistemlerinin en önemli aşamalarından biri şoklamadır. Şoklamanın önemi oldukça büyüktür. Gıdaların içeriklerini değiştirmeden, doğal hallerini bozmadan, uzun süre saklanabilmesi şoklama mümkündür. Gıda şoklama işlemi, gıdaların en sağlıklı saklama yöntemlerinin başında gelmektedir.

Şok Odası Nedir?

Ürünün dışından başlayarak iç çekirdeğine kadar her yerinin dondurulmuş olması sistemine şok odası denilmektedir.

Tıbbi ürünler, gıdalar benzeri ürünlerin raf ömrünü uzatmak için, dış ortam şartlarından izole edilen mekanın, soğutma cihazları yardımıyla ideal havanın oluşturulduğu soğuk mekanlara Blast Freezer veya soğuk hava deposu ismi veriliyor. Soğuk oda depolarının amacı muhafaza etmek istenilen her çeşit ürünün uygun bir sistemle depolama süresinin olabildiğince uzun tutulmasına ve ürünleri en taze haliyle tüketiciye sunulmasına destek vermesidir.

  • Dondurucu Çeşitleri şu şekildedir?
  • Portable blast freezer
  • Containerized blast freezer
  • İndustrial blast chiller
  • Blast freezer for sale
  • Mobile blast freezer
  • Container blast freezer
  • Blast freezer container
  • Shock freezer

THERMODESIGN konteyner tip -35 -40 şoklama tünelleri taşınabilir olması sebebi ile istenilen konulabilir veya kiralanabilir, taşınabilir soğuk depo olması size birçok avantaj sağlamaktadır. Fabrikanızda yer kaplamadan bahçenizde kullanabilir veya yükleme ağzını fabrika içerisine vererek alandan kazanılmaktadır.

Uluslararası standartlara Uygundur

Sabit tip panel soğuk depoların montaj ve demontaj işlemleri oldukça maliyetli olmakta ayrıca birden fazla demontaj halinde deforme olmaktadır, bu yüzden birçok işletme sahibi ve özellikle et ve balıkçılık firmaları taşınabilir konteyner tip soğuk depoları tercih etmektedir. Özellikle balıkçılığın bol olduğu zaman ve yerlerde (limanlarda) kullanıma çok elverişlidir. Şoklama cihazları birçok sektörde kullanılmaktadır, tavuk, ekmek hamuru şoklama, mantar şoklama, çeşitli meyve dondurmak için çok uygundur.

TERMODIZAYN taşınabilir konteyner tip şoklama sistemleri uluslararası taşımacılık standartlarına uygundur. Konteyner ebatları haricinde makine çıkıntıları bulunmamaktadır. Taşıması ve taşınması kolaydır. Deniz aşırı ülkeler için özel ebatlarda da üretim yapmak mümkündür. Özellikle deniz taşımacılığında yüksek taşıma fiyatlarını aşağıya indirebilmek için standart konteyner içine sığabilecek ölçülerde özel olarak üretim yapılmaktadır.

Bu gönderi ne kadar faydalı oldu?

Değerlendirmek için bir yıldıza tıklayın!

0

Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu