EkonomiGüncelİş

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayının ilk haftası toplanacak

2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında, beklentileri değerlendirmek için Türkiye genelindeki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri de kapsayan ön araştırma geçen hafta başladı. Bu çalışma kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçen hafta TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile görüştü.

5
(25)

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık’ta toplanıyor

Firmalarla yapılan ön çalışmalarda elde edilen anket sonuçları Aralık ayının 7-8 ya da 9’unda toplanması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda görüşülecek.

Bakan Bilgin Meclisteki sunumunda Aralık ayının ilk haftasında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanacağını belirterek şu açıklamayı yapmıştı:

“Herkes şunu bilsin ki Türkiye’nin emekçilerini enflasyon karşısında koruyacak sosyal devlet duyarlılığıyla işe başlıyoruz, işlerimizi bu anlayışla sürdürüyoruz. Emin olun enflasyonun reel ücretleri gerileten etkisini ortadan kaldıracak bir asgari ücret uygulamasını gerçekleştireceğiz.”

2022’de akademik kadro eşliğinde işçi, işveren ve bakanlık düzeyinde yapılan görüşmelerin bu yıl da aynı şekilde gerçekleşmesi bekleniyor. 2021’de taraflar görüşmeleri 15 gün içinde tamamlayarak ilk defa beklenenden önce açıklamışlardı. Ayrıca geçen yıl olduğu gibi bu yıl da asgari ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması bekleniyor.

TBMM’de 2023 bütçe sunumunda asgari ücret, EYT ve kadro hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, 3600 ek göstergen yeterince faydalanamayanların şikayetlerini dikkate aldıklarını ve gerekirse bunlarla ilgili düzenleyici yeni çalışmalar yapmaya da açık olduklarını belirtti.

Yazar: Necdet Erginsoy

Bu gönderi ne kadar faydalı oldu?

Değerlendirmek için bir yıldıza tıklayın!

5

Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu