GüvenlikEkonomi

Bitcoin, güçlü likidite

0
(0)

Blockchain ve kripto para birimi güvenliği esastır. Ne de olsa, otonom bir para sistemi, ancak bilgisayar korsanları tarafından kolayca kullanılabilirse, basit bir yazılım hatasıyla çalışmaz hale getirilebilirse veya güçler tarafından kapatılabilirse bir yere kadar gidebilir.

Bitcoin’in benzersiz güvenlik modeli, ağın paydaşları (madenciler, geliştiriciler, tüccarlar ve kullanıcılar) arasındaki teşviklerin akıllıca hizalanmasıyla mümkündür. Ağı ele geçirmeye veya zinciri yeniden düzenlemeye yönelik herhangi bir girişim, para biriminin değerinin düşmesine neden olacak ve böylece amaçlanan herhangi bir faydayı tamamen değersiz hale getirecektir. Kötü bir oyuncu olmanın maliyeti, olası herhangi bir ödülden önemli ölçüde daha ağır basar.

Bu nedenle, sadece kurallara göre oynamak ve Bitcoin (BTC) ekosisteminin olgunlaşması ve benimsenmesi için toplu olarak çalışmak her katılımcının çıkarınadır.

Ocak 2009’da piyasaya sürülmesinden bu yana, Bitcoin ağı temel katmanda hiçbir zaman tehlikeye girmedi ve neredeyse %0 kesinti süresi yaşadı, bu da onu gezegendeki en güvenli bilgisayar sistemlerinden biri haline getirdi.

Bununla birlikte, Bitcoin ve diğer kripto ağlarının üzerine ürün ve hizmetler oluşturan kripto para cüzdanları, uygulamaları ve borsaları, siber güvenlik ve operasyonel güvenlik konusunda en iyi uygulamaları oluşturmaya yönelik süregelen ihtiyacı vurgulayarak, sıklıkla hackerlerin ve dolandırıcılıkların hedefi olmuştur.

Bu gönderi ne kadar faydalı oldu?

Değerlendirmek için bir yıldıza tıklayın!

0

Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu