Nezaket BEYOĞLU

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE YETKİ İLE ÇALIŞMA

Gayrimenkul sektöründe kurumsal firmaların en çok karşılaştığı durum mülk sahibi ile yetki sözleşmesi yapabilmektir.

4.8
(53)

Gayrimenkul sektöründe kurumsal firmaların en çok karşılaştığı durum mülk sahibi ile yetki sözleşmesi yapabilmektir. Mülk sahipleri açısından bu konuda çok fazla bilgi eksikliği ve korku vardır. Mülk sahipleri sözleşme veya yetki kelimesini duydukları an korkuya kapılmaktadırlar. Fakat yetki sözleşmesi korkulacak bir anlaşma değil aksine gayrimenkul danışmanını korumakla kalmayıp hem mülk sahibini hem de mülkü koruyan bir anlaşmadır.

Peki nedir bu mülk sahiplerini korkutan yetki sözleşmesi?

Yetki sözleşmesi, gayrimenkul danışmanı ile mülkünüzün tüm pazarlama faaliyetlerini yürütmesi için süreli olarak yaptığınız anlaşmadır. Bu anlaşma sayesinde gayrimenkul danışmanı mülkün satılabilmesi için gerekli tüm pazarlama faaliyetlerini tek başına fakat kurumsal kimliği ile yürütür. Çok daha fazla alıcıya hitap edildiği için daha profesyonel bir sunum ile alıcıları karşılar. En önemlisi de hem mülk sahibini hem de mülkü korur. Ayrıca satış gerçekleşmediğinde ve yetki süresi dolduğunda, yetki süresi boyunca gayrimenkul danışmanı tarafından pazarlama faaliyetleri için yapılan tüm masraflar için de mülk sahibi tek bir kuruş dahi ödemez. Sadece satış gerçekleştiğinde yapılan çalışmanın karşılığını, anlaşma yapılan oranda öder. Satış gerçekleşmese bile burada mülk, yetki süresi boyunca profesyonelce pazarlanmış reklamı yapılmış olur.

Yeki Sözleşmesi ile Çalışmak Mülk Sahibine Ne Gibi Avantajlar Sağlar?

  • Mülk, tek bir elden pazarlamaya sunulmuş olur. Bu durum ise alıcılara güven sağlar. Çünkü bir mülkün birden fazla farklı kişi/kurumlarda reklamının görünmesi alıcı tarafından güvensizliğe ve kafa karışıklığına neden olur. Alıcı, kiminle muhattap olacağını bilemez. Bu da tabiri caizse evin adını olumsuz yönde çıkarmış olur.
  • Mülk sahibi öyle her arayanla her evi görmek isteyenle uğraşmak zorunda kalmaz. Onun yerine yetki vermiş olduğu gayrimenkul danışmanı gerekli görüşmeleri ve yer göstermeleri yapar.
  • Gayrimenkul danışmanı tarafından pazarlanan mülkler için her önüne gelen arama yapmaz. Ciddi alıcılar, gerçekten ilgilenenler arar. Fakat direk mülk sahibinden pazarlanan gayrimenkulleri dolandırıcı, hırsız, vb. her türlü kötü niyetli kişiler arar.
  • Mülk sahibi yetki verdiği takdirde tek bir kişi ile muhattap olur ve başka kimseyle görüşmek zorunda kalmaz.
  • Mülk için işinde uzman olan kişi/kurumlara yetki vererek profesyonelce çalışma sağlamak her daim sizi ve mülkünüzü korur.
  • Mülkünüzün en iyi şekilde pazarlaması yapılır ve doğru alıcı ve süreçlerle karşılaşmanızı sağlar.
  • Tapu aşamasında bile mülk sahibi olarak sadece imzaya için gelir ve satışı güzel bir şekilde tamamlarsınız.
  • Yetki sözleşmesi korkulacak bir şey değil aksine sizi ve mülkünüzü koruyan ve güven veren bir anlaşmadır.

Bu gönderi ne kadar faydalı oldu?

Değerlendirmek için bir yıldıza tıklayın!

4.8

Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu